Paul Poiret
2007 június 18. | Szerző: ketibredso |
Nézem Poiret által tervezett ruhákat a
Kyotoi Costume Institute gyűjteményében,
amiket a Taschen A Divat Története a 18-20. században című könyvében ben publikált. Ezek a költemények egyszerűen fantasztíkusak. Elképesztően tudott bánni
a színekkel, formákkal, anyagokkal.
Számomra Madame Poiret az etalon, mint stylist, aki képes volt úgy felvenni a férje által készített ruhákat, hogy az szólt is! Ő egy valódi egyéníség volt, mert nemcsak inspirálta férjét az új tervekben, hanem öltözködési stílusával a legjobban képviselte férje gondolatait.
Egy pillanatig sem csodálkozom azon, hogy AZ ŐSZI KOLLEKCIÓKBAN Reem Aeranál vagy Proenza Schoulernál- az ismeretlenebb nevek közül, vagy az ismertebbeknél, mint Alberta Feretti, vagy Loewe-nél olyan modellek jelentek meg, ahol az egyenes párhuzam fellelhető.
Thakoon ez év őszi kollekciójában fantasztikus szoknya költeményeket láttam, Valentino 2006-os Haute Couture-je tiszta Poiret. CD ez év tavaszi Haute Couture-je színtén a távolkeleti ihletet vette elő, úgy, mint Poiret. De még olyan tervezők is, mint C.Klein is képes volt modernesíti a nagy zsonglőr által felfedezett és divatba hozott fazonokat.
Itt muszály megemlítenem Burberry Prorsum 2006-os tavaszi kollekciójából egy kis ruháját, ami, szintén egy Poiret által bevezetett modell alapjaira épült: nevezetesen a mell alatt, fűző nélkül hordott ruhát.
Én most egy hasonló ruhát valósítottam meg az Ő szellemében. Egy ötvenes évekből megmaradt ruhát szétszedtem, – ez anyagán teljesen látszik- a szoknya részét mell alá hoztam, eredeti nyakrészét szétszedtem, kimélyítettem és a sima könyékig érő újját kifordítva felvarrtam a váll varrásához- puffosan, ahogy az most menő.
Kedvenc kiegészítőm hozzá a műanyag rózsa gyűrűm.
Persze ehhez a ruhához az idei szezon elengedhetetlen kelléke a magasított talpú szandál. Nagyon beleszerettem ebbe a szürke Benetton modellbe. Igaz, az árát soknak tartottam, de mivel a ruha “ingyen ” volt, így hát a büdzsémbe ezúttal belefért.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: